Yabancı Ülke Vatandaşlarının Gayrimenkul Alım Satımı.

Yabancı Ülke Vatandaşlarının Gayrimenkul Alım Satımı.


        04 Mart 2019 tarihinden itibaren yabancı ülke vatandaşlarınca yapılacak gayrimenkul alım/satım işlemlerinde, gayrimenkulün piyasa değerini belirten "Gayrimenkul Değerleme Raporu" zorunlu hale geldi. 
 
        Yabancı ülke vatandaşlarınca gerçekleştirilecek gayrimenkul alım/satım işlemleri için hazırlanan değerleme raporları düzenlendiği tarihten itibaren üç ay süreyle geçerli olacak, alım/ satım işlemi için ilgili Tapu Dairesine iletilecek ve üç aylık süreçte herhangi bir satış işleminde kullanılabilecek. 
 
        Fakat; üç aylık süreçte gayrimenkulün değerine olumlu ya da olumsuz olarak etki edecek bir değişiklik olduğu durum tekrar değerleme raporu istenebilecek.
 
        Henüz %100 tamamlanmamış (natamam) yapılar için, yapıların tamamlandıktan sonra elde edeceği değer üzerinden bir hesaplama yapılacak.
 
        Belirtilen satış bedeli, değerleme raporunda yazan bedelden aşağı olamayacak, fakat daha yüksekse, satış bedeli beyan edildiği gibi yazılabilecek ve vergilendirme bu bedel üzerinden yapılacak.
 
        Bu kapsamda; Yabancı ülke vatandaşlarınca yapılacak gayrimenkul alım/ satım işlemlerinde; gayrimenkulünüzün piyasa değerini belirten "Gayrimenkul Değerleme Raporu"nu özenle hazırlıyoruz. 
 
        Gayrimenkul Experi; Türkiye çapında, 7 bölgede ve tüm illerde, Yabancıya Konut/ Gayrimenkul Satışına ilişkin değerleme raporu hazırlama dalında da faaliyet göstermektedir.
 
        Fiyat teklifi almak için, bizimle irtibata geçebilirsiniz.
 
        Gayrimenkul Experi Editör




Yabancıya gayrimenkul satış eksper raporu  Yabancıya konut satış eksper raporu  Türk Vatandaşlığı Geçiş Başvuru Eksper rapor  gayrimenkul eksperi  dükkan eksperi değerleme  konut eksperi  arsa eksperi  tarla eksperi  maliye teminatı, maliye yapılandırma eksper raporu  sgk borç yapılandırma, sgk teminatı eksper raporu